wtorek, 21 sierpnia 2012

Konfitura z truskawek i rabarbaru


Pyszny zestaw kwaskowatego rabarbaru z pysznymi, dojrzalymi truskawkami. Obydwa smaki uzupelniaja sie perfekcyjnie. Goraco polecam!


Rabarbarowa konfitura z truskawkami

(na 2-3 srednie sloiki)

1 kg rabarbaru
600g - 700g truskawek
200g brazowego cukru




Rabarbar i truskawki umyc i pokroic na kawalki. Wrzucic do garnka i dodac cukier.
Gotowac okolo 2,5 godziny, az konfitura zgestnieje.
Do wyparzonych sloikow przelac owoce, dobrze zakrecic wieczka i odstawic do ostygniecia (do gory dnem). Jak wieczko sie zassie i bedzie wklesniete to znaczy, ze sloik jest dobrze zamkniety.

Smacznego! =o)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzieki piekne za odwiedzenia bloga!