Ufff jak goraco... Jest srodek lata. Kilka dni temu odwiedzilam dobra znajoma, ktora ugoscila mnie pysznym gazpacho z ogorkow. Dzis stworzylam te delicje na kolacje... Nawet moja 11-miesieczna corcia wyrywala mi lyzke z reki zeby troszke posmakowac tego zielonego cuda.
Gazpacho z ogorkami i awokado:
dla 2 osob:
2 duze ogorki
1 awokado
1 jogurt naturalny
5-8 listkow swiezej miety
2 lyzki koperku
1 zabek czosnku
4-5 lyzeczek soku z cytryny
1/2 lyzczki soli
pieprz do smaku
Wszystko wrzucamy do blendera, miksujemy az powstanie gladki mus i gotowe!
Polecam obok podac kilka grzanek z chleba oraz lososia wedzonego.
Smacznego =o)
Gazpacho z ogorkami i awokado:
dla 2 osob:
2 duze ogorki
1 awokado
1 jogurt naturalny
5-8 listkow swiezej miety
2 lyzki koperku
1 zabek czosnku
4-5 lyzeczek soku z cytryny
1/2 lyzczki soli
pieprz do smaku
Wszystko wrzucamy do blendera, miksujemy az powstanie gladki mus i gotowe!
Polecam obok podac kilka grzanek z chleba oraz lososia wedzonego.
Smacznego =o)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dzieki piekne za odwiedzenia bloga!