wtorek, 24 lipca 2012

Chłodnik ogórkowy z awokado na upalne dni

Ufff jak goraco... Jest srodek lata. Kilka dni temu odwiedzilam dobra znajoma, ktora ugoscila mnie pysznym gazpacho z ogorkow. Dzis stworzylam te delicje na kolacje... Nawet moja 11-miesieczna corcia wyrywala mi lyzke z reki zeby troszke posmakowac tego zielonego cuda.




Gazpacho z ogorkami i awokado:

dla 2 osob:


2 duze ogorki
1 awokado
1 jogurt naturalny
5-8 listkow swiezej miety
2 lyzki koperku
1 zabek czosnku 
4-5 lyzeczek soku z cytryny
1/2 lyzczki soli 
pieprz do smaku






Wszystko wrzucamy do blendera, miksujemy az powstanie gladki mus i gotowe!
Polecam obok podac kilka grzanek z chleba oraz lososia wedzonego.



Smacznego =o)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dzieki piekne za odwiedzenia bloga!